Skip Navigation LinksÚvod > Napsali o nás > Kritiky > Herci dostali 137 600 korun
Ústecký deník

HERCI DOSTALI 137 600 KORUN

 
Částku 137 600 korun na rekonstrukci své scény převzali v pražském Divadle Komedie zástupci ústeckého Činoherního studia, které značně poškodila loňská povodeň. Oprava jeho budovy potrvá minimálně do konce příštího roku a včetně nákladů na zvukovou a osvětlovací techniku bude stát 29 milionů korun.
“Divadlo Komedie, Prag- Berlin Festival a Evropská akademie v Berlíně se společnými silami pokoušely sehnat finance na rekonstrukce divadel postižených povodněmi. Poněvadž jsou pražské scény, na něž jsme původně mysleli, například Divadlo Na zábradlí či Divadlo v Dlouhé, opět v provozu, rozhodli jsme se celou částku věnovat ústeckému souboru,“ řekl na setkání v kavárně divadla umělecký šéf Divadla Komedie Dušan Pařízek. Podle dramaturga ústecké scény Jana Vedrala budou tyto prostředky vy užity na technické vybavení divadla po rekonstrukci.
Po tomto aktu následovala pražská premiéra nové inscenace Činoherního studia nazvaná Nikdy autorky Lenky Lagronové. V režii Kateřiny Duškové se v příběhu, který vznikl zásadním pře pracováním rozhlasové hry Prosím tě, vstaň, objevily Natálie Drabiščáková, Marta Chmelová-Vítů a Jitka Prosperi.
Až stavbaři z Činoherního studia odejdou, bude mít divadelní budova novou střechu, fasádu, moderní suterén včetně rozvodů sítí po celém objektu. Tato etapa rekonstrukce zatím nepočítá s opravou vyšších pater budovy, kde je ubytovna. Jejich případná rekonstrukce však už nebude tak nákladná. Činoherní studio zatím hraje v provizorních podmínkách Malého divadla Setuzy a jezdí po zájezdech.
Před povodněmi navštívilo Činoherní studio ročně asi 15 000 diváků. Tato scéna před více než 30 lety navázala na známé ústecké Kladivadlo. Jejich členy byli na příklad Josef Dvořák, Jiří Bartoška, Karel Heřmánek a Ivana Chýlková.
 
bor, Ústecký deník 27. listopadu 2003

 
 

Klub

Divadlo Komedie, Jungmannova 1, 110 00 Praha 1, Tel: +420 224 222 484-5, pokladna: +420 224 222 734 PO-PÁ 12:00-20:00, SO-NE dvě hodiny před představením