Skip Navigation LinksÚvod > Napsali o nás > Kritiky > Krausovi se líbí ženy, které mají vlastní názor
MF Dnes

KRAUSOVI SE LÍBÍ ŽENY, KTERÉ MAJÍ VLASTNÍ NÁZOR

 
Zpěvák David Kraus se po delší době objevil ve společnosti se svou přítelkyní Nicole Chybovou. Chodí s ní sice už více než rok. Jenže zatímco on žije v Praze, ona studuje v Americe, a tak se vídávají jen zřídka. Vzdálenost jim nicméně žádné problémy nedělá. „Vždycky vydržím nejdýl s těma ženskýma, který mě zpočátku vůbec nechtějí,“ říká Kraus. Kdysi se Kraus dvořil například Zuzaně Norisové a ze svých citů se jí dokonce vyznal v písničce (Zuzana). Jenomže dosáhl úplně opačného účinku. Písnička Norisovou popudila. Od té doby se nestýkají.
Kraus však ničeho nelituje. „Ještě že to dopadlo tak, jak to do padlo,“ říká. Líbí se mu prý samostatné ženy, které mají vlastní názor. I když ... „Moje přítelkyně má někdy tak moc vlastní názor, že jsem na sebevraždu,“ přiznává Kraus.
Před kamerou se David Kraus objevil už jako dítě. Libuše Koutná ho obsadila do filmu Ohrožené prázdniny. Měl hrát vyděšeného kluka, a protože ze všeho dění kolem sebe skutečně vyděšený byl, nemusel nic předstírat.
Později dostal roli prince v pohádce Královský slib a teď je v kinech film Bolero, v němž ztvárnil jednoho z kluků, kteří znásilní a zabijí dívku (film je volně inspirován skutečnou událostí). „Hraju tam toho nejcyničtějšího hajzla,“ charakterizuje svou postavu a žádné iluze o dalších rolích si nedělá. „Můj otec hnusákama začal a taky u nich skončil.“ O své rozvětvené rodině, do které patří kromě rodičů-herců Jany a Jana Krausových i jejich životní partneři Ivana Chýlková a Karel Roden, mluví nadšeně. Říká, že v nich má dobré rádce, kteří mu pomáhají orientovat se v showbyznysu. Díky nim si také nedělá těžkou hlavu z kritik. Ani z těch, které vyšly na Bolero. „Pro mě je hraní jenom zábava, cítím se spíš hudebníkem,“ vysvětluje.
Kraus komponuje hudbu k filmu, pro divadlo a reklamu, a hlavně zpívá s čtrnáctičlennou kapelou. A právě s ní bude 23. dubna vystupovat v Divadle Komedie Po skončení koncertu pak předvede jeho bratr Adam ve foyeru divadla své videoprojekce.
Adam Kraus, který se zajímá o grafiku a film, je mimo jiné autorem Davidova videoklipu k písničce Zuzana. Hudbou je „postižená“ i Davidova přítelkyně Nicole. Zpívá v kapele Gang - ala - basta.
 
Ivana Bachoríková, MF Dnes 17. března 2004

 
 

Klub

Divadlo Komedie, Jungmannova 1, 110 00 Praha 1, Tel: +420 224 222 484-5, pokladna: +420 224 222 734 PO-PÁ 12:00-20:00, SO-NE dvě hodiny před představením