Skip Navigation LinksÚvod > Napsali o nás > Kritiky > Do boje!
Houser

DO BOJE!

 
Pražské komorní divadlo je jednou z nejnebezpečnějších institucí v Praze. Stejně nekompromisně, jako nás (naše) pop kultura hladí po srsti a laškovně šimrá, ty bestie z Komedie do nás kopou a tahají nás za chlupy. Nejen, že nás nutí se ptát, ale častokrát jdou za hranice vkusu a na jevišti zrcadlí naši vlastní omezenost, naše vlastní fóbie. Existuje snad jediný důvod proto, abychom se v divadle – od kterého očekáváme příjemnou lázeňskou koupel . děsili vizí dramatiků, odhalujících zpotvořené mechanismy našeho groteskního světa? Měli bychom snad v divadle – od kterého očekáváme milý objektivní výklad – narážet na režijní halucinace vykloubené z loktů všední reality? A navíc; kdo jim dal právo nárokovat si naši vlastní zkušenost a teprve skrze ni nám dovolit nahlédnout za oponu (věcí)? Proč mají potřebu lámat chléb a snažit se o nové, když léty ověřené je přístupnější a vydělává?
Budiž! Ať Komedie chátrá ve svých základech. Ať se jim každé rýpnutí do žeber vrátí dvěma prázdnými sedadly. Nechme je dusit ve vlastní šťávě. Do boje! Za kulturu plnou jednolitých vizí o spokojeném lidstvu. Ať žije socialistický realismus.
 
W!W, Houser 21. října 2004

 
 

Klub

Divadlo Komedie, Jungmannova 1, 110 00 Praha 1, Tel: +420 224 222 484-5, pokladna: +420 224 222 734 PO-PÁ 12:00-20:00, SO-NE dvě hodiny před představením