Skip Navigation LinksÚvod > Napsali o nás > Kritiky > Divadla se »perou« o malé diváky
Blesk

DIVADLA SE »PEROU« O MALÉ DIVÁKY

 
PRAHA - Chcete vyrazit za kulturou? Žádný problém. Hlavní město nabízí program každý den. Jak je tomu ale ve chvíli, kdy rodiče chtějí vzít své ratolesti třeba do divadla? V Praze existuje hned několik dětských divadel. Spousta dalších souborů do svého programu hry pro nejmenší zařazuje nepravidelně. Není se proto co divit, že nemohou mít všichni plná hlediště malých diváků. Každé divadlo se proto snaží přijít s něčím novým. Některá nasadí nízké ceny, jiná lákají krásnou výzdobou nebo tím, že myslí i na neslyšící děti. Všem jde o jediné nalákat diváky a uživit se další sezónu.

Divadlo Nablízko - Nosticova 2a, Praha 1
Bývalé A Studio Rubín hraje pro děti už pátou sezónu. Po přestěhování do nových prostor vytvořili místní divadelníci unikátní projekt pro neslyšící děti. Hra »Tracyho tygr« je první se stínovým tlumočením do znakového jazyka. Cena vstupenek se pohybuje od 50 do 140 korun.

Divadlo Spejbla a Hurvínka - Dejvická 38, Praha 6
Známé loutkové divadlo je klasikou pro české diváky už od roku 1930. Dřevě ní herci baví děti i dospělé. Kromě komedií »hrají« závěsné loutky i v hudebních číslech nebo krátkých groteskách. Spejbl a Hurvínek jsou známí také ve světě, navštívili už 31 zemí čtyř kontinentů. Na loutkové divadlo se mohou diváci po dívat za 30 až 70 korun.

Divadlo Minor - Vodičkova 6, Praha 1
Originální divadlo nabízí mnoho nejrůznějších před stavení pro malé i větší diváky. Návštěvníky ale jistě překvapí také podoba divadla. Rekonstrukce dříve zdevastovaného kina při nesla Divadlu Minor ocenění Stavba roku 2002. Za zhlédnutí některé z uváděných her zaplatíte částku mezi 40 a 90 korunami.

Divadlo Minaret - Národní 20, Praha 1
Příští rok oslaví tento soubor deset let existence. S pestrou nabídkou her pro děti a mládež vystupuje nejen v Redutě, ale i v jiných pražských divadlech. V programu má také například zařazenou autorskou pohádku Tři veselá prasátka s písničkami Jaromíra Nohavici. V současné době má divadlo zaveden pravidelný víkendový provoz pro rodiče s dětmi. Za vstup se platí jednotná cena 50 korun.

Divadlo Komedie - Jungmannova 1, Praha 1
Většinu odehraných her tvoří v tomto divadle představení pro školy. Rodiče s dětmi se na představení Alenky v kraji divů nebo Co měsíc vyprávěl mohou přijít podívat o víkendu. K divadlu neodmyslitelně patří také místní kavárna. Základní vstupné na představení je 50 korun, zlevněné 35 korun.

 
Ondřej Hodálik, Blesk, 2.1.2004

 
 

Klub

Divadlo Komedie, Jungmannova 1, 110 00 Praha 1, Tel: +420 224 222 484-5, pokladna: +420 224 222 734 PO-PÁ 12:00-20:00, SO-NE dvě hodiny před představením