Skip Navigation LinksÚvod > Napsali o nás > Kritiky > Kolářová: Matku bych dala do blázince
iDNES

KOLÁŘOVÁ: MATKU BYCH DALA DO BLÁZINCE

 
Herečka Daniela Kolářová nedávno získala prestižní Cenu Alfréda Radoka za roli ve hře U cíle "Je příjemné takovou cenu dostat a platí to přesně tak ty tři minuty, kdy cenu převezmete a odejdete. Tím to končí. Ale je to velmi příjemné," prozradila v on-line rozhovoru.

"Hraji Matku, která k sobě připoutala dceru, týrá ji, potřebuje ji. Je to patologický vztah. Navenek působí jako normální osoba, já bych ji dala do blázince," popsala svoji roli ve hře U cíle, kterou uvádí Divadlo Komedie.
Vedle toho Daniela Kolářová hraje i ve hře Podzimní sonáta ve Švandově divadle a v Divadle na Vinohradech.
Na obzoru se podle ní žádné filmové role zatím nerýsují. "Žádnou filmovou nabídku nemám," prozradila.
Dotazy směrovaly i k účinkování v reklamě. "V reklamě jsem nikdy nehrála, ale kdyby se to týkalo například hudebních nástrojů a scénář by byl vtipný, tak bych o tom možná uvažovala," míní herečka.

Daniela Kolářová patří mezi herecké stálice. V sedmdesátých letech ztvárnila celou řadu zajímavých rolí například ve filmech Léto s kovbojem, Na samotě u lesa či v muzikálovém příběhu Noc na Karlštejně.
Nezapomenutelné jsou její role v seriálu Taková normální rodinka, Nemocnice na kraji města a ve snímcích Kulový blesk, Lucie postrach ulice, ...a zase ta Lucie.
V devadesátých letech si zahrála ve filmu Obecná škola, Akumulátor 1, Tmavomodrý svět, Oběti a vrazi a mnoha další.
 
gra, 12. května 2005, iDNES

 
 

Klub

Divadlo Komedie, Jungmannova 1, 110 00 Praha 1, Tel: +420 224 222 484-5, pokladna: +420 224 222 734 PO-PÁ 12:00-20:00, SO-NE dvě hodiny před představením