Skip Navigation LinksÚvod > Napsali o nás > Kritiky > Divadlo Komedie uvádí variaci na Hamleta
iDNES

DIVADLO KOMEDIE UVÁDÍ VARIACI NA HAMLETA

 
Hamlet v mateřské školce

Pražské komorní divadlo chystá na sobotu 27. března premiéru nejnovější hry mladého českého autora Egona L. Tobiáše, který se tentokrát nechal inspirovat Shakespearovým Hamletem. V režii Jana Nebeského se představí Alois Švehlík, Karel Dobrý, Petr Štefek a další.
Hru s názvem Solingen (rána z milosti) popisuje její autor jako scénickou báseň o 11 obrazech, která vznikla na razantně zjednodušeném půdorysu Shakespearova Hamleta. "Je to hra o hercích a pro herce, o nemožnosti konce, o nebezpečné blízkosti, o pomerančích... Je to dlouhá vycházka s mnoha menšími vycházkami, malá divadelní sebevražda anebo se prostě tahle břitva brousí o žíly," uvádí Egon L. Tobiáš. Hra Solingen, jejíž děj je zasazen do mateřské školky, je volným pokračováním autorova předchozího zpracování Shakespearovy Bouře, kterou uvedlo v režii Jana Nebeského v loňském roce brněnské Hadivadlo. Celkově jde už o pátou spolupráci Egona L. Tobiáše s režisérem Nebeským.
Egon L. Tobiáš (1971) vystudoval scénografii na DAMU a absolvoval jeden rok postgraduálního studia knižní ilustrace a grafiky na UMPRUM. Napsal 19 divadelních her, z nichž některé byly uvedeny v pražských divadlech. Divadlo Komedie uvedlo už dvě z jeho her - Mal D´Or a Je na čase aby se TO změnilo.
 
iDNES 24. března 2004

 
 

Klub

Divadlo Komedie, Jungmannova 1, 110 00 Praha 1, Tel: +420 224 222 484-5, pokladna: +420 224 222 734 PO-PÁ 12:00-20:00, SO-NE dvě hodiny před představením